Zinner Dinner VergelijkenBent u op zoek naar maaltijdboxen in de omgeving van Amsterdam, Utrecht of Haarlem? Dan bent u bij Zinner Dinner op het juiste adres. Zinner Dinner is een foodbox aanbieder sinds 2010, bedacht door Jur Jacobs. Hij bedacht Zinner Dinner omdat hij goed en gezond eten op een gemakkelijke wijze aan consumenten wilde aanbieden. In Zweden was dit concept heel groot, dus besloot hij het in Nederland te proberen. Jur Jacobs heeft een koksopleiding achter de rug en verzint elke week de recepten van de maaltijdboxen.

Verschillende maaltijdtassen mogelijk

Zinner Dinner levert biologische, gezonde en lekkere maaltijden die gemakkelijk thuis te bereiden zijn in 30 minuten. Eén keer per week (doorgaans op de maandagavond tot 22:00 uur, of anders overdag op het werk) wordt de tas met recepten voor 3 of 5 dagen met alle benodigde ingrediënten geleverd. U kunt een tas kiezen voor 3 of 5 dagen, en voor 2 of 4 personen. De prijzen variëren tussen de €49,50 euro voor een tas van 3 dagen voor 2 personen, en €94,50 voor een tas van 5 dagen voor 4 personen. U hoeft geen bezorgkosten te betalen. Als U niet thuis bent, probert Zinner Dinner de tas tijdelijk bij de buren te bezorgen. Mocht dit niet mogelijk zijn, dan bellen ze u op voor een afspraak. U kunt ook een proefpakket bestellen, om de diensten van Zinner Dinner uit te proberen.

Biologisch en geen onnodige voedselverspilling

Zinner Dinner onderscheidt zich van andere maaltijdboxen als HelloFresh en Matthijs Maaltijdbox doordat zij 100 procent biologische producten gebruiken. Dit vinden zij zeer belangrijk, omdat zij geloven dat dit een goede manier van toepassen van de voedselcyclus is. Ze maken daarbij gebruik van verse, lokale en seizoensgebonden producten. Een ander belangrijk onderwerp voor hen is dat voedselverspilling wordt tegengegaan. Ze leveren precies de hoeveelheid van de ingrediënten die nodig is voor de recepten, en bestellen hun producten op basis van het aantal bezorgingen van die week. Er is dus geen winkel met levensmiddelen, die vanwege de uiterste houdbaarheidsdatum moeten worden weggegooid. Ook gebruiken ze producten zonder kunstmatige toevoegingen en andere onnatuurlijke stoffen. Er zitten in de producten geen E-nummers, sporen van antibiotica, hormonen of synthetische meststoffen. Zo kiezen zij bijvoorbeeld vis met een MSC keurmerk.

Bijdrage aan een goed milieu

Zinner Dinner vindt het daarnaast ook belangrijk bij te dragen aan een goed milieu. Doordat Zinner Dinner de tassen aan de deur bezorgd, wordt een stap in distributieketen overgeslagen, waardoor de uitstoot van CO2 wordt verminderd. Ook is er geen winkelpand. Dit betekent dat er minder electriciteit wordt verbruikt, en dus ook minder CO2 uitstoot is. Klanten hoeven daarnaast voor minder artikelen naar de winkel, waardoor ze zelfs met de fiets kunnen gaan in plaats van de auto.

Persoonlijke wensen in menu mogelijk

Verder gaan zij op een zeer persoonlijke manier met hun klanten om. Heeft u bijvoorbeeld een allergie of een intolerantie voor een bepaald product, dan kunt u dit aangeven en wordt er samen met u naar een oplossing gezocht. Zinner Dinner biedt een gevarieerd aanbod aan maaltijden aan. U kunt kiezen tussen vegetarisch, vlees en vis, maar ook tussen pasta, aardappels, rijst en granen. Ze bieden wel meer dan 200 gram groente per persoon per dag. De recepten liggen allemaal tussen de 450 en 650 kilocalorieën per persoon.

Niet vast aan een abonnement

U zit bij Zinner Dinner niet vast aan een abonnement. U kunt de maaltijdbox wekelijks opzeggen of wijzigen. Het is zelfs mogelijk om een keer in de maand of in het halfjaar een maaltijdtas te ontvangen. Dit is allemaal gemakkelijk via uw persoonlijke account te regelen.

Prijzig, maar wel hoogwaardige producten

Als nadelen zijn te noemen, dat vanwege het gebruik van duurzame, biologische producten, de maaltijdboxen aardig prijzig zijn. Toch zijn de maaltijdboxen goedkoper dan de biologische winkel. Door echter gebruik te maken van hoogwaardige producten, komen zij duurder uit dan de prijsvechters onder de maaltijdboxen. Het is daarnaast wel van belang om te weten dat Zinner Dinner verwacht dat u zelf sommige kruiden en specerijen in huis hebt. Bij de recepten die u elke week ontvangt, staat aangegeven welke kruiden er nog extra benodigd zijn.

Zinner Dinner
2.9 (57.33%) 15 stemmen