De Familiebox is een maaltijdbox met recepten geschikt voor het hele gezin. De box focust op gezond en gevarieerd eten, dat ook nog eens super lekker en makkelijk te bereiden is. Het avondeten is voor veel drukke gezinnen het enige gezamenlijke rustmoment. Met de recepten uit de Familiebox is het elke dag een feest voor het hele gezin.

VoorbeeldNaamHoeveelheidKorting
small
Small2-3 Personen40%Bestel met Korting >>
medium
Medium3-4 Personen40%Bestel met Korting >>
large
Large4-5 Personen40%Bestel met Korting >>

De Familiebox is online via de website te bestellen. Je kunt elke week kiezen voor een box met recepten voor 2, 3 of 4 dagen. 4 dagen is het maximum, om de houdbaarheid en kwaliteit van de ingrediënten te kunnen garanderen. Familiebox werkt met verse producten direct ingekocht bij de bron. Ook wordt veel aandacht besteed aan het gebruik van lokale groente en seizoensgroente. Het gebruik van groenten die in het seizoen zijn zorgt voor extra smaakvolle gerechten.

Daarnaast is het ook de manier om de maaltijden te kunnen verkopen voor een schappelijke prijs. Al het vlees in de Familiebox komt uit Nederland. De ideale box dus voor gezinnen die milieubewust, gezond en toch heel lekker willen eten.

Hoe werkt de Familiebox?

Op de website selecteer je eerst het formaat van je Familiebox.

  1. Small is geschikt voor 2 volwassenen of 1 volwassene en 2 kinderen.
  2. De Medium box is bedoeld voor 3 volwassenen of 2 volwassenen en 2 kinderen.
  3. De grootste box genaamd Large bevat ingrediënten voor 4 volwassenen of 2 volwassenen en 3 kinderen.

Vervolgens kies je of je die week 2, 3, of 4 maaltijden wilt laten bezorgen.

Na het maken van deze keuzes krijg je een overzicht te zien met 12 recepten. Hier kun je het gekozen aantal recepten uit kiezen. Er zijn altijd 4 vegetarische recepten. Ben je vegetariër dan kun je de Familiebox dus ook bestellen.

Prijzen

Familiebox bestellen met Korting

De prijs van de Familiebox is afhankelijk van het aantal personen en het aantal recepten wat je besteld. De box is te bestellen in drie formaten: Small, Medium en Large.

De prijzen per portie zijn als volgt:

  • Small: €6,44 tot €9 per portie
  • Medium: €5,58 tot €6,92 per portie
  • Large: €4,81-€6,44 per portie

Hoe meer gerechten je besteld, hoe minder je betaald per portie.

Bezorging

Na het bestellen is het wachten op de bezorging. De bezorging van de Familiebox is vrij eenvoudig geregeld. De box wordt elke maandag tussen 17:00 en 22:00 door PostNL bezorgd. Op zondag krijg je een sms’je met het tijdstip van de bezorging. Je bestelling wordt bijvoorbeeld tussen 17:00 en 18:00 of tussen 20:30 en 21:30 bezorgd. Zo weet je ongeveer wanneer je bezorging komt en hoef je niet de hele avond te wachten.

Je kunt op de website van de Familiebox meerdere adressen invullen. Wil je de box dus eens bestellen terwijl je op een ander adres in Nederland verblijft? Dat kan gewoon. Ook dan wordt de box op maandagavond door PostNL bezorgd.

Recepten

Dan de recepten van de Familiebox. De recepten zijn ontwikkeld voor het hele gezin. Alle recepten bevatten minimaal 200 gram groente per portie. Voedzaam en gezond eten op een lekkere manier. Dat is de bedoeling van de recepten in de Familiebox.
De recepten zijn op te delen in verschillende categorieën. Allereerst zijn er dus altijd 4 vegetarische recepten. Deze bevatten andere vormen van eiwitten dan vlees of vis, zoals linzen, eieren of kaas.

Ook zijn er de Kidstoppers. Denk hierbij aan snelle pastarecepten, pizza met groente of een stamppot. De meeste recepten hebben een bereidingstijd van 25-35 minuten. Er is ook een categorie genaamd “lekker snel”. Deze recepten staan in 20 minuten op tafel.

Tot slot is er ook altijd een premium recept. Recepten met ingrediënten als bavette steak of parelhoen kun je tegen een kleine meerprijs bestellen.