Boerschappen

Boerschappen is een uniek concept dat mensen dichter bij de bron van hun voedsel brengt. In plaats van je boodschappen te doen bij een reguliere supermarkt, kun je bij Boerschappen terecht voor verse producten die rechtstreeks van de boer komen. Dit online initiatief is niet alleen milieuvriendelijk, maar het stelt je ook in staat om de lokale boeren te ondersteunen en te genieten van seizoensgebonden ingrediënten.

Via Boerschappen kun je wekelijkse boxen bestellen met verse producten, zoals groenten, fruit, vlees, vis, zuivel, brood en nog veel meer. Elke box is zorgvuldig samengesteld uit de oogst van die week en wordt in heel Nederland bezorgd. Het is een eenvoudige en effectieve manier om met seizoensgebonden ingrediënten te koken, terwijl je tegelijkertijd bijdraagt aan een eerlijke voedselketen.

Om je te helpen bij het maken van heerlijke gerechten met de Boerschappen-producten, biedt het platform ook toegang tot inspirerende recepten. Deze recepten zijn ontwikkeld door hun eigen chef Sophie en maken het gemakkelijk om de smaakvolle ingrediënten op een creatieve manier te gebruiken. Bovendien kun je met de handige Boerschappen-app je boxen, specials en recepten altijd bij de hand houden en je bestellingen beheren.

Wat is Boerschappen?

Boerschappen is een initiatief dat zich richt op het verkorten van de voedselketen en het leveren van pure producten rechtstreeks van de boer naar je keukentafel. Het doel is om je te voorzien van verse, seizoensgebonden ingrediënten zonder onnodige toevoegingen of conserveringsmiddelen, zodat je alle vitaminen, mineralen en macronutriënten binnenkrijgt die je nodig hebt om je gezond en energiek te voelen.

Bij Boerschappen werken ze nauw samen met kleinschalige en bijzondere boeren in heel Nederland om ervoor te zorgen dat je alleen de beste kwaliteit producten ontvangt. Ze halen elke ochtend vers voedsel op bij de boeren, zodat je kunt genieten van heerlijke, verse groenten, fruit, zuivel en vleesproducten.

Enkele voordelen van Boerschappen zijn:

 • Versheid: De producten zijn altijd super vers en worden dezelfde dag nog bij je thuisbezorgd.
 • Seizoensgebonden: Je eet gemakkelijk met de seizoenen mee, waardoor je geniet van gevarieerde en smaakvolle maaltijden.
 • Eerlijke prijzen: Door rechtstreeks bij de boeren in te kopen, ontvang je eerlijke prijzen voor je ingrediënten en ondersteun je de lokale landbouw.
 • Receptinspiratie: Boerschappen biedt leuke recepten om je te helpen de heerlijke ingrediënten om te toveren tot smakelijke maaltijden.

Naast het aanbieden van heerlijke producten, besteedt Boerschappen ook aandacht aan duurzaamheid en het milieu. Ze zien het als hun missie om milieuvriendelijke verpakkingsmaterialen te gebruiken en hun CO2-uitstoot zo laag mogelijk te houden.

Met deze maaltijdbox geniet je niet alleen van smakelijke maaltijden, maar draag je ook bij aan een eerlijker en duurzamer voedselsysteem. Probeer het eens en ontdek zelf de voordelen van verse, pure producten rechtstreeks van de boer op je bord.

De Werking van de App

De app is een handige tool om je Boerschappen bestellingen eenvoudig te beheren. Je kunt met deze app gemakkelijk van box wisselen, even pauzeren, specials bestellen en natuurlijk recepten lezen. Laten we eens kijken wat de app allemaal te bieden heeft en hoe het werkt.

Allereerst is het belangrijk om de app te downloaden op je iPhone, iPad of iPod touch via de App Store. Nadat je de app hebt geïnstalleerd, kun je inloggen met je bestaande Boerschappen account of je kunt een nieuw account aanmaken.

Zodra je bent ingelogd, krijg je toegang tot de verschillende opties, zoals:

 • Box wisselen: Je kunt gemakkelijk wisselen tussen verschillende boxen om aan jouw wensen te voldoen.
 • Pauzeren: Mocht je een keer willen pauzeren, dan is dat geen enkel probleem. Je kunt de levering van je bestelling op elk gewenst moment pauzeren.
 • Specials bestellen: Naast de reguliere boxen, biedt deze aanbieder ook speciale boxen aan met seizoensgebonden ingrediënten.
 • Recepten: Je kunt gemakkelijk recepten bekijken en gebruiken die zijn ontworpen door het team van Boerschappen. Deze recepten zijn specifiek samengesteld voor de producten die je ontvangt in jouw bestelling.

De app maakt gebruik van AI-technologie om je een soepele en gebruiksvriendelijke ervaring te bieden. Dit betekent dat het navigeren door de functies en opties intuïtief en eenvoudig is, en dat je altijd up-to-date informatie over jouw bestellingen hebt.

In het kort is de app een geweldige manier om je bestellingen te beheren en altijd op de hoogte te blijven van de nieuwste, heerlijke seizoensgebonden ingrediënten en recepten. Met de gebruiksvriendelijke interface en handige functies, kun je al je Boerschappen ervaringen eenvoudig organiseren en optimaliseren.

Boerschappen box

Boerschappen Boxen

Boerschappen biedt verschillende soorten boxen aan om aan de uiteenlopende wensen van hun klanten te voldoen. Er zijn verschillende boxen voor mensen met verschillende voorkeuren:

 1. Seizoensboxen: Deze boxen bevatten verse ingrediënten die passen bij het seizoen, zodat je kunt genieten van smaakvolle en verantwoorde producten.
 2. Vegan boxen: Speciaal samengesteld voor mensen die een plantaardig dieet volgen, bevatten deze boxen uitsluitend veganistische ingrediënten en recepten.
 3. Gemengde boxen: Voor wie van alles wil proeven, zijn er gemengde boxen die een mix van seizoensgebonden en veganistische producten bevatten.

Inhoud van de Boxen

Boerschappen zorgt ervoor dat de inhoud van hun boxen zowel smaakvol als voedzaam is. Hieronder een kort overzicht van wat je kunt verwachten in verschillende soorten boxen:

 • Seizoensboxen: Verwacht heerlijke recepten met ingrediënten die passen bij het huidige seizoen. Denk bijvoorbeeld aan recepten met pompoen en stoofperen in de herfst, of frisse salades en aardbeien in de zomer.
 • Vegan boxen: Deze boxen bevatten 100% plantaardige ingrediënten en recepten, ideaal voor als je de voorkeur geeft aan een veganistisch dieet.
 • Gemengde boxen: Een goede mix van seizoensgebonden en veganistische producten, met een diversiteit aan recepten om te ontdekken.

Boerschappen werkt samen met lokale boeren en producenten om ervoor te zorgen dat je de meest verse ingrediënten in jouw box ontvangt. Dit maakt het niet alleen gemakkelijker om verantwoorde en heerlijke maaltijden te bereiden, maar ondersteunt ook de lokale gemeenschap.

De boxen zijn eenvoudig te bestellen en worden rechtstreeks aan je deur geleverd. Zo kun je zonder stress genieten van de heerlijke recepten met verse, lokale ingrediënten die Boerschappen te bieden heeft.

Duurzame Voedselketen

Het bedrijf gelooft in het opbouwen van een duurzame voedselketen door nauw samen te werken met lokale boeren en leveranciers. Dit bedrijf in Brabant werkt bijvoorbeeld samen met lokale boeren om voedselverspilling tegen te gaan en biodiversiteit te vergroten. Door rechtstreeks met boeren en leveranciers samen te werken, kunnen zij de afstand tussen de boeren en je keukentafel verkleinen, zodat je altijd verse, seizoensgebonden groenten hebt.

Seizoensgebondenheid

Bij Boerschappen ligt de focus op het aanbieden van seizoensproducten. Hierdoor kunnen ze voordelige maaltijdboxen aanbieden – vanaf €4,17 per maaltijd. Doordat ze gebonden zijn aan de seizoenen, hebben ze een roulerend aanbod aan groenten, fruit, vlees en vis. Deze verse, seizoensgebonden producten zijn een belangrijk aspect van hun aanpak.

Milieuvriendelijke Verpakking

Naast het streven naar een duurzame voedselketen, legt het bedrijf ook de nadruk op het innoveren van milieuvriendelijke verpakkingen. Door het gebruik van duurzame materialen en het hergebruiken of recyclen van verpakkingen verminderen ze hun ecologische voetafdruk, wat bijdraagt aan hun algemene duurzaamheidsinspanningen.

In de onderstaande tabel vind je een kort overzicht van de belangrijkste aspecten van Boerschappen:

AspectBoerschappen
Lokale boerenSamenwerken met lokale boeren in Brabant om voedselverspilling tegen te gaan.
SeizoensgebondenheidFocus op verse, seizoensgebonden groenten, fruit, vlees en vis.
VerpakkingGebruik van milieuvriendelijke verpakkingen en recycling.

Boerschappen maakt dus een positieve impact op de voedselketen door duurzaamheid centraal te stellen in hun werkwijze. Ze werken samen met lokale boeren, bieden seizoensgebonden producten aan en streven naar milieuvriendelijke verpakkingen. Dit maakt Boerschappen tot een verantwoorde keuze voor je dagelijkse boodschappen.

Recepten en Inspiratie

Boerschappen biedt een verscheidenheid aan recepten om je te helpen gemakkelijk met de seizoenen mee te koken. De recepten worden ontwikkeld door het Boerschappen receptenteam en combineren wereldsmaken met lokale producten. Hierdoor geniet je van de lekkerste gerechten met ingrediënten die bij het seizoen passen.

Of je nu een vleeseter, visliefhebber of veganist bent, Boerschappen heeft recepten die aan je wensen voldoen. In de Gemaksbox vind je bijvoorbeeld drie recepten: één met vlees, één met vis en één vegetarisch. Zo kun je gevarieerde maaltijden bereiden en nieuwe smaken ontdekken, terwijl je lokale boeren en duurzaamheid ondersteunt.

Boerschappen werkt ook samen met andere chefs en websites voor nog meer recepteninspiratie, zoals het recept voor spruitjes, steak en krieltjes bij Home Made Chefs. Je kunt ook inspiratie opdoen uit de vele gerechten die anderen hebben gemaakt met de producten uit de verschillende Boerschappen boxen, zoals shakshuka uit de oven met een Mexicaanse twist.

Wil je meer variatie aanbrengen in je gerechten en koken met de seizoenen? Probeer dan de verschillende recepten uit die Boerschappen aanbiedt. Je zult merken dat het niet alleen leuk is om nieuwe smaken te ontdekken, maar ook dat je bijdraagt aan een duurzamere voedselketen door lokale, seizoensgebonden producten te gebruiken.

Boodschappenbox en Gezondheid

Bij het kiezen van een boodschappenbox, is het belangrijk om rekening te houden met de gezondheidsaspecten. Boerschappen is een aanbieder van boodschappenboxen die sterk de nadruk legt op verse en gezonde ingrediënten. Een van de belangrijkste voordelen van hun boxen is het voorkomen van ongezonde toevoegingen.

De meeste boodschappenboxen van Boerschappen bevatten verse groenten, fruit, vlees en zuivelproducten direct van de boer. Door deze verse ingrediënten te gebruiken, weet je zeker dat je maaltijden voedzaam en zonder ongezonde toevoegingen zijn. Bovendien helpt de variatie aan ingrediënten in de box je om een gevarieerd en evenwichtig voedingspatroon aan te houden.

Een ander voordeel is dat je precies kunt weten waar de ingrediënten vandaan komen. Ze werken nauw samen met lokale boeren en leveranciers die zich inzetten voor duurzame en verantwoorde landbouw. Dit zorgt ervoor dat je maaltijden niet alleen gezond zijn voor jezelf, maar ook voor het milieu.

In conclusie, een boodschappenbox van Boerschappen is een geweldige optie als je op zoek bent naar gezonde, verse en verantwoorde ingrediënten. Door de nadruk te leggen op het voorkomen van ongezonde toevoegingen en het gebruik van lokale en duurzame ingrediënten, kun je er zeker van zijn dat je altijd gezonde maaltijden op tafel zet.

Levering en Bezorging

Bij Boerschappen staat gemak voorop. Daarom bieden zij een fijne levering en bezorgservice aan voor hun verse boodschappen rechtstreeks van de boer. Zo krijg je elke week super verse producten, zonder dat je de deur uit hoeft.

Met de bezorgservice hoef je niet zelf naar de boerderij te gaan om je verse producten op te halen. Zij bezorgen namelijk je box bij je thuis in heel Nederland. Dezelfde dag dat je producten 's ochtends bij de boer worden opgehaald, heb je ze 's avonds al in huis. Zo geniet je altijd van de meest verse ingrediënten.

De bezorging van de boxen vindt plaats op verschillende momenten in de week, zodat je kunt kiezen wat het beste bij jouw planning past. De bezorgtijden zijn als volgt:

 • Maandag tussen 17:00 en 22:00 uur (alleen voor de Seizoensbox en de Seizoensbox Vega)
 • Dinsdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Woensdag tussen 17:00 en 22:00 uur
 • Donderdag tussen 17:00 en 22:00 uur

De bezorging wordt verzorgd door het bedrijf Trunkrs, zij zorgen ervoor dat alles soepel verloopt.

Het is belangrijk om te weten dat er bezorgkosten in rekening worden gebracht, maar deze kosten zijn relatief laag. Helaas is het niet mogelijk om zelf een bezorgtijd aan te geven, maar door de flexibele bezorgmomenten is er vast wel een moment dat goed uitkomt voor jou. Als je speciale instructies hebt voor de chauffeur, kun je een notitie achterlaten zodat je bezorging op de gewenste manier plaatsvindt.

Kortom, met de levering en bezorging van Boerschappen haal je niet alleen verse en kwalitatieve producten in huis, maar ook gemak en flexibiliteit. Zo maakt Boerschappen het voor jou makkelijker en leuker om bewust en gezond te eten.

Boerschappen en de Community

Boerschappen staat bekend om zijn sterke gemeenschapsgevoel. Klanten zijn niet alleen geïnteresseerd in het ontvangen van verse producten, maar ook in het opbouwen van relaties met de boeren die deze producten aanbieden.

Ervaringen van klanten worden vaak gedeeld op sociale media en via de website van Boerschappen. Klanten kunnen uitkijken naar:

 • Wekelijkse verse boodschappen, rechtstreeks van de boer
 • Het koken van heerlijke seizoensgebonden gerechten
 • Een positieve impact op de lokale gemeenschap en het milieu

Interactie met de Boeren

Boerschappen moedigt interactie tussen klanten en boeren aan door middel van:

 1. Evenementen en rondleidingen op de boerderijen
 2. Het delen van informatie over boeren en hun productiemethoden
 3. Open communicatieplatforms voor klanten en boeren

Dit zorgt niet alleen voor transparantie en vertrouwen tussen de klant en de boer, maar het stelt ook beide partijen in staat om van elkaar te leren en samen te werken voor een betere voedselvoorziening en duurzaamheid.

De community is dus een levendige en betrokken groep mensen die zich met elkaar verbinden, niet alleen vanwege de heerlijke en gezonde producten die ze ontvangen, maar ook vanwege de sterke relaties die ze opbouwen met de boeren en de lokale gemeenschap.

Veelgestelde vragen

Wat zit er in de inhoud van de verschillende boxen?

De inhoud van de verschillende boxen varieert per week. Boerschappen selecteert de beste lokale, seizoensgebonden ingrediënten van boeren. Voor meer details over de inhoud van de boxen, kun je de Boerschappen-website raadplegen.

Wat zijn de recepten voor deze week?

De recepten voor deze week zijn elke week anders, afhankelijk van de seizoensgebonden ingrediënten in de box. Je kunt de wekelijkse recepten bekijken op de Boerschappen-website of in de Boerschappen-app.

Hoe kan ik inloggen op mijn account?

Om in te loggen op je account, ga je naar de Boerschappen-website en klik je op “Inloggen” in het menu. Voer vervolgens je e-mailadres en wachtwoord in. Als je problemen ondervindt bij het inloggen, kun je de klantenservice van Boerschappen raadplegen voor hulp.

Hoe werkt de Boerschappen app?

De Boerschappen-app is ontworpen om het beheren van je Boerschappen-account gemakkelijker te maken. Met de app kun je eenvoudig van box wisselen, je leveringen pauzeren, specials bestellen en de recepten voor je box bekijken. Download de app in de App Store of Google Play Store en log in met je accountgegevens.

Hoe kan ik gebruikmaken van korting bij Boerschappen?

Boerschappen biedt soms speciale kortingsacties aan. Houd de website en sociale mediakanalen van Boerschappen in de gaten om op de hoogte te blijven van lopende aanbiedingen en promoties.

Hoe kan ik solliciteren op vacatures bij Boerschappen?

Als je geïnteresseerd bent in een baan bij Boerschappen, kun je de “Werken bij” sectie op de Boerschappen-website bekijken. Hier vind je informatie over de beschikbare vacatures en hoe je kunt solliciteren.